Jonavoje duris atvėrė ekologiškų bei kaimiškų prekių parduotuvė

Jonavoje duris atvėrė ekologiškų bei kaimiškų prekių parduotuvė

Šiandien Jonavoje duris atvėrė ekologiškų bei kaimiškų maisto prekių parduotuvė – „Gyvasta“. Jos įkūrėjai tikina norintys jonaviečiams pasiūlyti prekes, kurių jiems patiems teko ieškoti kituose miestuose. Tiesa, verslą pradėję jauni ūkininkai paruošė pirkėjams ir staigmenų – dar šiandien parduotuvės pristatyme pasirodys gyvos ožkos, vyks sraigių, gyvos arbatos degustacija.

Padėkojo už už kultūros paveldo tvarkymą ir puoselėjimą
Nacionalinį diktantą rašė 13 jonaviečių
Pokyčiai Jonavoje – gyventojams tik į naudą

Basanavičiaus g. 24 adresu įsikūrusi „Gyvastos“ parduotuvė dirbs 3 dienas per savaitę – ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį nuo 9 iki 18 val. Čia jonaviečių lauks ekologiški pieno gaminiai, braškės, šviežios bulvės, lietuviškos uogienės, rūkytos mėsos gaminiai, naminiai koldūnai ir pan.

Viena iš „Gyvastos“ įkūrėjų – Sandra Matulevičienė pasakoja, kad pagrindinis parduotuvės tikslas yra pateikti pirkėjams sveikas, ekologiškas, kaimiškas ir lietuviškas prekes.

„Kartu su drauge įkūrėme parduotuvę, nes susidūrėme su sunkumais, kai norėjome įsigyti ekologiško maisto. Jo norėjome savo vaikams. Teko tokių gaminių ieškoti kituose miestuose, tarp jų – ir Kaune.  Parduotuvėse siūlomi ekologiški produktai – brangūs. Negana to, dažnai teigiama, kad jie yra lietuviški, tačiau etiketėje nurodyta kilmės šalis – Lenkija. Kadangi pačios ūkininkaujame, nusprendėme, kad galėtume visiems žmonėms pasiūlyti savo prekes. Subūrėme dar keletą ūkininkų, kurie užsiima ekologiško maisto prekyba. Patys auginame daržoves ir braškes. Visi norintys gali atvažiuoti ir pamatyti mūsų ūkį savo akimis“, pasakojo S. Matulevičienė.

Pasak moters, „Gyvastos“  vizija neapsiriboja vien tik prekyba maistu – vadovai ketina jonaviečius supažindinti ir su prekių gamybos procesu.

„Šiandien 12 val. atsivešime iš savo ūkio ožkyčių. Vaišinsime gyva arbata. 17 val. jonaviečiai galės paragauti ant lavos akmens keptų sraigių. Vyks paskaitėlė apie jų auginimą. Planuojame, kad panašios degustacijos vyks bent kartą į mėnesį. Norime, kad  žmonės pamatytų, kaip atsiranda ekologiškas maistas. Vėliau parodysime, kaip verdama mūsų siūloma uogienė, kaip gaminami naminiai koldūnai. Pastebėjome, kad kitur žmonės retai gauna paragauti gaminių – mes rengsime degustacijas“, apie planus pasakojo S. Matulevičienė.

Kęstučio Putelio nuotr.

KOMENTARAI